Als u een afspraak bij ons wilt maken, houd er dan rekening mee dat wij een dameskapsalon zijn en uitsluitend vrouwelijke klanten bedienen.

De meestvoorkomende fouten die in haarproblemen resulteren 💆🏻‍♀️🫧

De meestvoorkomende fouten die in haarproblemen resulteren 💆🏻‍♀️🫧
Heb jij last van haaruitval, schilfers, een vettige hoofdhuid of een ander haarprobleem? Het kan zomaar zijn dat dit ligt aan de wijze waarop jij jouw haar wast… In deze blog leg ik je daarom haarfijn uit hoe jij je haar het best kan wassen! 
Geen zin om te lezen? Check dan mijn vlog waarin ik de inhoud van deze blog visueel maak! 

KIJK HIER NAAR MIJN VLOG

Het wassen van ons haar lijkt een simpel klusje maar ik zie echt nog dagelijks in mijn haarsalon dat klanten hierbij de mist ingaan. Het haar wordt bijvoorbeeld te vaak gewassen, shampoo wordt op de haarlengtes aangebracht. Één van de meestvoorkomende fouten is het niet dubbel wassen van het haar. Dit is een cruciaal punt en kan helpen bij het voorkomen van veel haarproblemen!

Stap 1: Temperatuur goed stellen
Een koude douche? Goed voor je bloedsomloop maar niet om het haar te ontvetten. Te heet douchen> Hmmm.. ook niet zo’n heel goed idee omdat je hiermee de hoofdhuid juist enorm uitdroogt. Het best was je je haar dus met warm (niet heet!) water. 

Stap 2: First wash
Maak het haar nat en wring het uit. De shampoo breng je vervolgens aan op de hoofdhuid - vergeet de haarlengtes en focus op de hoofdhuid. Op de hoofdhuid stapelt al het talg en de dode huidcellen zich namelijk op en dit is dus wat we goed willen opruimen. Masseer de shampoo goed in met een beetje water en spoel het vervolgens uit. 

Stap 3: Second wash
Herhaal de stappen uit stap 2 nog eens. Je zult merken dat de shampoo nu beter gaat schuimen omdat het haar al ontvet is in de eerste wasbeurt. Masseer de shampoo heel goed met de vingertoppen op de hoofdhuid. 
Waarom ''scrub’’ je de hoofdhuid het best met je vingertoppen en níet met een scalp brush? Door de hoofdhuid met vingertoppen te reinigen creëer je huid-op-huid warmte. Deze warmte in combinatie met een ontvetter (shampoo) zorgt voor effectieve reiniging. Deze warmte is niet na te bootsen met een scalp brush. Reinig de hoofdhuid daarom áltijd met de vingertoppen. 
 
Stap 4: Conditioning
Droog het haar met een hydrofiele doek om haarafbreuk te voorkomen. Breng vervolgens de conditioner aan op semi-droog haar en laat de conditioner goed inwerken. Kam het haar vervolgens goed uit voordat je het haar afspoelt. Spoel uit en geniet van zijdezacht, gevoed haar! 

Moeite met het vinden van de juiste shampoo + conditioner voor jouw haar? Ik zet hieronder mijn favorieten voor je op een rijtje! 

Voor fijn & futloos haar
Voor gekleurd en/of beschadigd haar
Droog en/of broos haar
Bij vettig haar en/of haarschilfers 
Bij haaruitval