Als u een afspraak bij ons wilt maken, houd er dan rekening mee dat wij een dameskapsalon zijn en uitsluitend vrouwelijke klanten bedienen.

Met deze tips bescherm jij je haar tegen de zomerzon

Met deze tips bescherm jij je haar tegen de zomerzon

 Het zonnetje begint ein-de-lijk te schijnen (welverdiende zomer!). Zonnige dagen betekent dagjes uit, stranduitjes en veel tijd spenderen in de tuin. Hoewel we hier allemaal enorm van kunnen genieten weten jullie dat ik altijd zeg dat de zomerzon ook behoorlijke schade aan ons haar kan brengen. In deze blog wil ik jullie daarom meer vertellen over hoe jij je haar deze zomer goed en gemakkelijk kan beschermen! 

Ken de gevaren van de zomer

Dat teveel zon en zwemmen in chloor- en/of zeewater schadelijk kan zijn voor de huid weten we allemaal. Maar de zomer kent ook de nodige gevaren voor het haar. 

  1. Zout en chloor: Verkoeling opzoeken in de zee of het zwembad is heerlijk om te ontsnappen aan de hete zon. Maar zout en chloor kunnen je haar flink uitdrogen en beschadigen. 
  2. UV-straling: Net als je huid, kan ook je haar flink schade oplopen door de zon. Teveel blootstelling aan de zon kan het haar uitdrogen en eventuele kleuring doen vervagen, hartstikke zonde! Met goede bescherming kun je de schade wel goed minimaliseren. 
  3. Warmte: Hoge temperaturen kunnen het haar ook enorm uitdrogen. Een heat protector is daarom een must om het haar gedurende dag mee op te frissen. 


Schade aan het haar is dus vrijwel onvermijdelijk in de zomer.. we zijn ten slotte bezig met belangrijkere dingen zoals: genieten van het zonnetje! Máár een goede voorbereiding op de zomer is het halve werk. Wanneer je de juiste ingrediënten/producten in huis hebt kun je gemakkelijker zorg dragen voor je lokken. 

Tips from the Hairdoctor: 

  1. Hydratatie is key! Gebruik hydraterende shampoos en conditioners om je haar te voorzien van vocht. De O’Right Purple Rose Shampoo is bijvoorbeeld perfect om het haar te hydrateren en beschermen tegen UV-straling. Deze shampoo bevat tevens ingrediënten die je haarkleur goed beschermt. 
  2. Bescherming tegen de zon. Bescherm je haar met een hoed of UV-bestendig stuk stof. Lukt dit niet? Gebruik dan de O'Right Green Tea Mist. Deze biedt echt uitstekende bescherming teven schadelijke UV-straling en houdt je haar tevens mooi healthy & shiny. 
  3. Spoel na het zwemmen. Ik maakte er eerder al een vlog over (bekijk hier). Maar spoel je haar na het zwemmen direct uit om zout en chloor water te verwijderen. Gebruik daarna een heerlijk voedend product zoals de Forever Living Aloe Jojoba Conditioner om het haar te herstellen en te voeden. Bonustip: breng vóórdat je gaat zwemmen alvast een masker in het haar. Zo vullen je haarschubben zich op met het voedende masker en krijg je zo min mogelijk schade van het zoutwater en chloor. 
  4. Beperk het gebruik van hitte. Probeer het gebruik van föhns, stijl- en krultangen te beperken. Dit is namelijk dubbel zoveel hitte voor het haar. Is dit wel nodig? Breng dan alvorens een hittebeschermend product aan zoals mijn favoriet: de Oway Thermal Stress Protector. Hiermee kan je ook je haar door de dag heen beschermen. 

Ik ga op vakantie en neem mee: 
O'Right Green Tea Regulate Hair Mist: Beschermt mijn haar tegen UV-straling en voorkomt uitdroging en kleurvervaging en heeft een anti-klit werking. 
O’Right Purple Rose Shampoo: Hydrateert en beschermt mijn haar tegen schadelijke effecten van de zon. 
Forever Living Aloe Jojoba Conditioner: Voedt mijn haar en herstelt deze na blootstelling aan zout- en chloorwater. 
Oway Thermal Stress Protector: Mijn go-to om mijn haar te beschermen tegen flinke hitte en tegen warmte van stylingtools. 
Oway Moisturizing Hair Mask: Geeft intense hydratatie en herstel van droog en beschadigd haar. 

Met de juiste producten en verzorging kan je dus zorgeloos genieten van je vakantie. Heb je nou een specifiek haarprobleem/haarwens kom dan eens langs bij ons op de zaak voor persoonlijk advies. Lukt het met mijn tips al? Dan wens ik je alvast een overheerlijke zomervakantie met heel veel stralend haar!