Als u een afspraak bij ons wilt maken, houd er dan rekening mee dat wij een dameskapsalon zijn en uitsluitend vrouwelijke klanten bedienen.

Aloë Vera een wondermiddel voor huid én haar!

Aloë Vera een wondermiddel voor huid én haar!

Dat aloe vera een wondermiddel is voor schrammetjes, droge plekjes en een stralende huid wisten velen vast… maar dat aloë vera ook enorm veel voordelen heeft voor ons haar en de hoofdhuid daar vertel ik jullie vandaag meer over! 

Sinds enige tijd ben ik me gaan verdiepen in het aloe vera plantje. Dit stekelige plantje dat vooral groeit in de Caraïben en Midden - Amerika heeft namelijk enorm veel gezondheidsvoordelen! De gel die in het plantje zit bevat enorm veel vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die zowel gezond zijn voor ons lijf, huid als haar. 

Wat kan aloë vera voor mijn haar doen? 

Natuurlijke vochtinbrenger

Aloe vera is een natuurlijke vochtinbrenger. Heb jij dus droog haar, krullen of gedehydrateerd haar? Dan is de kans heel groot dat een shampoo & conditioner op basis van aloë vera veel goeds voor je haar zullen betekenen. De aloë vera gel is een uitstekende vochtinbrenger en kan tot diep in de haarvezels het haar voeden. Echt top! 


Anti-schilfers

Door de vochtinbrengende eigenschappen van de gel werkt ook enorm goed op haarschilfers en/of een geïrriteerde hoofdhuid. Heb je dus last van een droge hoofdhuid of schilfers? Smeer dan eens wat pure Aloë Vera op je hoofdhuid (bijv. Aloe Vera Jelly). 

De Aloe Vera artikelen shop je via: https://organic.flp.com/

Tip: De Aloe Vera Jelly is niet alleen te gebruiken op de hoofdhuid maar ook bij eerstegraads brandwonden (ter verkoeling), bij muggenbulten, bij luieruitslag van baby’s, bij een jeukende huid en veel meer! De Aloe Vera Jelly bestaat uit 100% natuurlijke, pure aloë vera gel zonder toevoegingen. Een must voor ieder huishouden wat mij betreft. 

Behandeling van roos

Roos is een veelvoorkomend hoofdhuidprobleem. Het is vervelend en in sommige gevallen kan het je zelfs onzeker maken. Roos wordt veroorzaakt door een droge, geïrriteerde hoofdhuid. En laat aloë vera nou net een hydraterend ingrediënt zijn dat óók antibacteriële eigenschappen heeft. De aloë vera gel is dus ook enorm goed te gebruiken bij roos door haar antimicrobiele en ontstekingsremmende eigenschappen. Regelmatig gebruik van de gel op je hoofdhuid brengt de hoofdhuid weer in balans en zorgt voor een gezonde omgeving voor haargroei. 

Haargroei stimulans

Wanneer we ons haar sneller willen laten groeien wordt ons vaak geadviseerd om oliën te gebruiken, haarmaskers en ook vitamines in te namen. Het kan allemaal baat hebben maar ook aloë vera kan enorm goed helpen bij het stimuleren van de haargroei. 

Aloë vera bevat namelijk enzymen die helpen bij de afbraak van dode huidcellen en overtollig talg op de hoofdhuid. Deze ophoping aan oliën/vuil zorgt vaak voor verstopping van de haarzakjes wat kan resulteren in haaruitval. Daarnaast zorgt aloë vera ook voor een boost van de haarzakjes doordat de gel rijk is aan vitamines en mineralen zoals vitamine A, C en E. Allemaal vitamines die bijdragen aan celvernieuwing en haargroei! Enerzijds ruimt aloe vera je hoofdhuid dus op en anderzijds voedt het de haarzakjes. 

Herstel van beschadigd haar

Ons haar wordt dagelijks blootgesteld aan de zon, schurende stoffen (wanneer je bijv. een hoofddoek draagt of een pet), vervuiling en stylingproducten. Dit zijn allemaal factoren die het haar helaas kunnen beschadigen. Aloë vera kan helpen bij het herstellen van beschadigd haar omdat het plantje enorm veel vitamines en mineralen bevat. De proteïnen, mineralen en vetzuren in aloë vera helpen de haarschacht te versterken en te herstellen. Smeren, smeren, smeren dus ;) 

Aloë vera heeft enorm veel voordelen voor het haar! En het fijne aan dit plantje is dat je het kan toevoegen aan je haarroutine zonder je zorgen te maken over eventuele nadelen. Het is een natuurlijk ingrediënt waar ik in ieder geval geen genoeg van kan krijgen. Dus of je nu last hebt van droogheid, roos, haaruitval of beschadigd haar, een wondje, keelpijn of een droge huid aloë vera biedt een natuurlijke oplossing voor jouw probleem! 

Tip: De Aloe Vera Gelly kun je ook als deep treatment gebruiken wanneer je je haar in een knot, staart of vlecht draagt. Breng de gel aan op de hoofdhuid en style het haar naar wens. Was enkele uren later uit. 

De Aloe Vera artikelen shop je via: https://organic.flp.com/