Als u een afspraak bij ons wilt maken, houd er dan rekening mee dat wij een dameskapsalon zijn en uitsluitend vrouwelijke klanten bedienen.

Wist je dat cafeïne en vitamine D een powerduo zijn tegen haaruitval?

Wist je dat cafeïne en vitamine D een powerduo zijn tegen haaruitval?
Haaruitval is een verontrustend probleem dat ook vaak invloed heeft op ons zelfvertrouwen. Het beïnvloedt soms zelfs ons dagelijks leven zodanig dat we er verdrietig van worden. Ik hoor de issues dagelijks bij mij in de salon - en ik begrijp ze volledig! Maar wist je dat haaruitval in de meeste gevallen gewoon verholpen kan worden? De oplossing ligt echter niet alleen aan de buitenkant maar voor een groot deel ook van binnenuit. In deze blog vertel ik je meer! 

Waardoor ontstaat haaruitval? 
Haaruitval is een veelvoorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. Het treft alle leeftijden en is dus niet significant bij een bepaalde leeftijd. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Deze variëren van genetica, hormonale schommelingen, stress en voedingsallergieën. Het gevecht tegen haaruitval kan vermoeiend en uitputtend zijn, vaak omdat we niet weten welke behandeling en producten nou echt effectief zijn. 

Wat is de eerste stap bij haaruitval? 
Wanneer haaruitval gepaard gaat met eventueel andere lichamelijke klachten adviseer ik altijd om eerst langs de huisarts te gaan. Laat je bloedwaarden meten! In 90% van de gevallen komt hier een tekort uit; hier vertel ik je zometeen meer over. In alle overige gevallen weet de klant zelf dat haaruitval komt door stress, een tekort aan ijzer, een antibioticakuur, of door excessief gebruik van schadelijke haarproducten. 

The Hairdoctors’ Power Duo! 
Mijn powerduo bij haaruitval zijn cafeïne (van buiten) en vitamine D (van binnen). Cafeïne heeft verbazingwekkende eigenschappen tegen het bestrijden van haaruitval. Het merk O’Right heeft jaren geleden onderzoek gedaan naar dit krachtige ingredient en tegenwoordig zie ik het ook bij andere merken terugkomen. 
De O’Right Cafeïne Shampoo en Conditioner zijn speciaal ontworpen om haargroei te stimuleren. Door de cafeïne rechtstreeks op de hoofdhuid aan te brengen wordt de bloedcirculatie verbeterd en de haarzakjes versterkt. Een dik pluspunt wat mij betreft? Dit powerduo zorgt tevens voor zijdezacht en glanzend haar. Ook niet verkeerd toch? ;) 

Het ultieme geheime wapen
Oke, dit is écht het geheime wapen tegen haaruitval. Dit product heeft echt nooit iemand teleurgesteld. De Botanical Scalp Revitalizer is werkelijk waar een verademing voor de hoofdhuid. Dit potje goud is doordrenkt met plantaardige extracten die haargroei stimuleren en de hoofdhuid kamperen. 

Most importantly… 
Échte gezondheid komt natuurlijk van binnenuit. Wanneer je aan de ene zijde de hoofdhuid vanbuiten voedt en verzorgt is het ook van essentieel belang om het lichaam van binnenuit te voeden. Voor je haar (en algehele gezondheid) is het enorm belangrijk om je vitamine D en collageen op peil te houden. 

Vitamine D speelt een cruciale rol bij het bevorderen van haargroei en het voorkomen van haaruitval. Ook zorgt vitamine D er (deels) voor dat je haar niet ongewenst dunner wordt en goed sterk blijft. Persoonlijk neem ik dagelijks de Absorbent-D in, dit zijn kauwtabletten die ik snel inneem wanneer ik van mijn huis naar werk rijd zo kan ik ze nooit vergeten ;) 

Haaruitval kan uitputtend zijn maar je staat er zeker niet machteloos tegenover. Met de juiste haarverzorgingsproducten kom je echt een heel eind. Vergeet ook niet om van binnenuit te zorgen voor je lichaam en voldoende vitamine D binnen te krijgen.