Als u een afspraak bij ons wilt maken, houd er dan rekening mee dat wij een dameskapsalon zijn en uitsluitend vrouwelijke klanten bedienen.

Keratine - the hairdoctor helpt alle fabels uit de wereld!

Keratine - the hairdoctor helpt alle fabels uit de wereld!
Tegenwoordig vind je tal keratine behandelingen terug op de markt van braziliaanse keratine tot 100% bio keratine en semi-chemische keratine. De behandeling heeft tal benamingen gekregen… maar wat doet de keratine behandeling nou eigenlijk? Is het wel veilig? En zou ik het aanraden? The hairdoctor explains..
-
-
Wat houdt de keratine behandeling in? 
Ons haar bevat van nature proteïne. Dit is een stofje in het haar dat ervoor zorgt dat ons haar sterk en veerkrachtig blijft. Door veel externe factoren: haarkleuringen, permanenten, hitte (föhnen, stijlen), chloor en zelfs door kalkwater verliest ons haar dit stofje. Dit is een proces wat tegenwoordig helaas niet te voorkomen is. Bij sommigen gaat dit proces echter wat sneller.. de oplossing hiertegen is dus een keratinebehandeling. Dit is een behandeling waarbij proteïne terug in het haar wordt gebracht. Het haar wordt weer sterker en glanzender. 
-
-
De behandeling komt in verschillende vormen: sommige keratine behandelingen veranderen de haarstructuur volledig en zorgen voor enorm stijl haar. Persoonlijk ben ik geen fan van deze behandelingen. Het veranderen van je haarstructuur kan namelijk niet gezond zijn voor het haar. Ik focus daarom graag op het verzorgen van het haar. Hierdoor kan je langdurig plezier hebben van het haar. 
-
-
Hoe wordt de behandeling uitgevoerd? 
De keratine behandeling uitvoeren kost veel tijd. De werkstoffen worden namelijk laag voor laag aangebracht op het haar. Het resultaat is daarentegen ook langdurig: de moeite waard dus! 
-
-

Stap 1: Het haar wordt grondig gewassen met een speciale shampoo. Hierdoor gaan de haarschubben open staan en kan het product goed opgenomen worden. Bij Organic Hair Salon krijg je natuurlijk ook de welbekende hoofdmassage voor extra ontspanning.

Stap 2: Het haar wordt handdoekdroog gemaakt met onze biologische wegwerphandoekjes. Hierna wordt het haar gesprayd met proteïne spray en daarbovenop de keratine.

Stap 3: Met de producten op het haar wordt het haar geföhnd. Vervolgens wordt de keratine lok voor lok in het haar gesluisd door middel van een stijltang. Zo dringt het product echt tot diep in de haarvezels. 

Stap 4: De proteïne spray wordt uit het haar gewassen met alleen water. Om het haar goed te hydrateren voegen we een deep mask toe aan deze wasbeurt. 

Stap 5: Het haar wordt vervolgens weer handdoekdroog gemaakt, geföhnd en tot slot prachtig in model voor je gestijld. 

-
-
De keratine die gebruikt wordt in mijn salon -  Organic Hair Salon is een 100% veilige keratine behandeling die de haarstructuur níet veranderd. De behandeling die wij toepassen in de salon werkt op verzorging van het haar. Voor het beste resultaat is het wel een vereiste om de bijbehorende producten ook thuis te blijven gebruiken. 

FEIT OF FABEL? 

Keratine is slecht voor het haar - fabel! 

Dit is één van de bekendste vooroordelen over keratine. In feite zou het heel vreemd zijn als het zou kloppen. Keratine is namelijk een lichaamseigen stof. Door schade vanuit externe factoren breekt dit af maar we hebben dit stofje wel degelijk nodig voor ons haar. 
--------

Keratine maakt het haar steil - fabel! 

Keratine is eigenlijk een proteïne die het haar voedt. Het maakt het haar dus niet steil. De steile haren komen doordat er een onveilige vorm van keratine gebruikt wordt. Deze vormen van keratine bevatten vaak formalhyde/formol en dit maakt het haar heel plat en steil. Het haar verliest door dit product de volledige veerkracht. Tegenwoordig zijn er veel vervangers voor formaldehyde maar helaas zijn deze ook nagenoeg niet veilig voor het haar en ook niet voor ons lichaam. Bewezen is namelijk dat formaldehyde kankerverwekkend is. Een keratine behandeling die het haar steil maakt en dus de haarstructuur veranderd is géén keratine die ik zou aanraden.