Als u een afspraak bij ons wilt maken, houd er dan rekening mee dat wij een dameskapsalon zijn en uitsluitend vrouwelijke klanten bedienen.

Zijn sulfaten nou echt slecht voor het haar?

Zijn sulfaten nou echt slecht voor het haar?

Tegenwoordig verdrinken we in alle claims die we terugvinden op alle shampooverpakkingen. Vrij van sulfaten, rijk aan vitamine B, bevat een siliconen en ga zo maar door.. De meest bekende onder ons zijn toch de shampoos waar met grote letters ‘’sulfaat- en parabeenvrij’’ op staan. Maar zijn deze shampoos echter beter voor je haar? De Hairdoctor beantwoordt het voor je!

 #1 Wat zijn sulfaten?

Sulfaten zijn in feite een andere benaming voor een groep ingrediënten met een reinigende werking. De natuurkundige naam zien we vaak op de ingrediëntenlijst terug als natriumlaurylsulfaat, ammoniumlaurylsulfaat en natriumsaurethsulfaat. 

In haarverzorging dienen deze ingrediënten vooral als middel om het product goed te laten schuimen – voor een betere reiniging.

 #2 The Hairdoctor explains..

Nu we weten wat sulfaten en parabenen precies inhouden kunnen we verder gaan naar het beantwoorden van onze hoofdvraag.

 Sulfaten zijn in principe niet slecht voor het haar. Een teveel aan sulfaten kan er echter wel voor zorgen dat het haar gestript wordt van alle natuurlijke oliën. Die natuurlijke oliën heb je echter nodig voor een gezonde hoofdhuid. Sulfaten kunnen er dus voor zorgen dat de hoofdhuid droog en trekkerig aanvoelt. Was je het haar echter maar 1 tot 2 keer per week? Dan kunnen shampoos met sulfaten geen kwaad. 

#3 Wanneer kun je beter geen sulfaten gebruiken?

Wanneer je het haar vaak wast, last hebt van een droge, jeukerige of trekkerige hoofdhuid óf wanneer je het haar recentelijk gekleurd hebt kun je beter kiezen voor een sulfaatvrije shampoo.

En net zoals alle producten die we op ons haar en op onze huid gebruiken is het belangrijk om te testen en zodoende te ervaren wat het best bij jou past..

 #4 Welke sulftaatvrije shampoos zijn het best?

Tegenwoordig zijn er veel identieke vervangers van sulfaten. Hierdoor zie je vaak dat sulfaatvrije shampoos toch erg fijn schuimen en goed reinigen. Mijn favoriete shampoo-lijn is de lijn van O’Right. De shampoos komen in verschillende varianten waardoor er voor ieder wat wils is. Ook zijn deze shampoos vrij van alle chemische stoffen waardoor je ze dus met een gerust hart kan gebruiken!