Als u een afspraak bij ons wilt maken, houd er dan rekening mee dat wij een dameskapsalon zijn en uitsluitend vrouwelijke klanten bedienen.

Is een conditioner nou écht nodig of is het pure marketing?

Is een conditioner nou écht nodig of is het pure marketing?
In mijn laatste blog vertelde ik jullie alles over het wassen van je haar, de juiste shampoo en liet ik je zelfs zien welk product jij per haartype nodig hebt!

 Maar shampoo is slechts een deel van een goede hoofdhuidverzorging... daarom gaan we het vandaag hebben over het belang van: conditioners!

 Het gebruik en belang van een conditioner wordt vaak onderschat... de juiste conditioner kan namelijk écht van onschatbare waarde zijn voor mooi en gezond haar! Of je nu lang, kort, gekruld of stijl haar hebt, conditioner kan een gamechanger zijn voor jouw lokken.  

Waarom gebruiken we conditioner? 
Het wassen van je haar is een proces. Voordat je begint aan een kunstwerk zorg je er eerst voor dat je een schoon canvas hebt, toch? Dit is je haar nadat je het hebt gewassen met shampoo. Wanneer je het perfect schone canvas hebt begin je aan je kunstwerk. Een conditioner voedt dorstig haar en voorziet het haar van alle essentiële middelen om te ‘’overleven’’.  Een goede conditioner: herstelt de vochtbalans, vermindert klitten, haarbreuk en meer. 

Waar is een conditioner goed voor?

  1. Hydratatie– ja, ook wanneer je een vettige hoofdhuid hebt heeft je haar hydratatie nodig. Om gezond te blijven heeft haar vocht nodig. Conditioner helpt het haar om verloren vocht te hertstellen. 
  2. Tegengaan van klitten.Het haar ontklitten kan soms echt een werkje zijn. Conditioner zorgt ervoor dat het haar handelbaar wordt en dat je het gemakkelijk kan ontklitten. Een goede borstel helpt hier trouwens ook enorm bij! 
  3. Bescherming tegen schade. Een conditioner ‘’sealt’’ je haren door een beschermende laag over het haar te laten. Hierdoor is het haar bestand tegen schade. Denk hierbij aan schade van: UV-straling, hitte-styling en (extreme) weersveranderingen.

Hoe kies jij de juiste conditioner uit? 

-       Kies een conditioner die past bij jouw haar! Twijfel je? Check dan mijn vorige blog waarbij ik je tips geef over shampoo & conditioner combinaties per haartype. 
-       Conditioner breng je NIET aan op de hoofdhuid. Je brengt conditioner alleen aan op de haarlengtes. Zo voorkom je vettig haar en/of verzwaring vanaf de hoofdhuid. 
-       Gebruik nooit te veel product! Dit kan namelijk juist averechts werken.  

And last but definitely not least.. een conditioner is géén luxeproduct zoals een haarolie of masker. Een conditioner is een must voor ieder haartype. Investeren in je schoonheid = investeren in jezelf en je geluk!